Hur man typ med t9

March 13

T9 eller prediktiv text, kan vara en värdefull tidsbesparare för personer som skickar ofta textmeddelanden. Lära sig att använda det bekvämt, dock kan vara en utmaning. Är din telefon verkligen vet vad du försöker säga? T9 kallas "predictive text" eftersom det förutsäger vad du vill skriva. Tänk på din telefon eller andra gadget som innehållande en ordbok och en sökmotor. Medan du skriver varje bokstav kommer T9 korsreferens vad du skriver mot dess ordbok och ge alternativ som matchar dessa brev strängar. Det är lite som avslutar dina vänners meningar för dem. Du har ibland rätt, och ibland du inte. T9 är kan erbjuda förslag som du skriver, men det inte är kunna korrigera stavning eller grammatik. Här är en steg för steg guide till att använda T9 effektivt.

Instruktioner

• Aktivera T9 på telefonen. Telefonens text messaging skärmen, välj "Nytt meddelande" och sedan "Alternativ" och sedan "Text Entry Mode." Du kommer att se de tillgängliga alternativen för din telefon, oftast inklusive standard abc, Abc, och ABC-format samt T9abc och T9Abc. Välj T9Abc på menyn om du vill ha dina meningar till att börja med ett kapitaliserade ord, T9abc om du inte gör. (Om du behöver hjälp att hitta dessa menyer, se telefonens användarhandbok eller Manual, eller ring kundservice.)

• Skriva med T9 aktiverad. Du bör ha en snabb redo för dig att skriva ett nytt meddelande. För att undersöka T9, låt oss använda exemplet med "Hej." Observera att nycklar 2 till 9 på telefonen har bokstäver tryckt på dem. Detta är nycklarna du skriva orden. Du skriver "Hej" börjar du med att trycka på "4." Du kommer att märka att skärmen mest sannolikt har förutspått "I" istället för "H." Lita på din telefon, och fortsätta skriva, stava ord korrekt. Din nästa bokstav är "e" så att du trycker på "3." Tryck "5" två gånger för dina två "l" s och tryck sedan på "6" för "o". Telefonen har förutsäga vad du ville skriva och så har det lagt fram du med, "Jag" "Han", "Gel," "Helvetet", och slutligen, "Hej". Med vanlig textinmatning, skulle det ta 13 tangenttryckningar skriva "Hej" eftersom du måste trycka på varje nyckel från 1 till 4 gånger för att välja den rätta bokstaven. Med T9 kan du göra det med bara 5 tangenttryckningar.

• Lägga till avstånd och skiljetecken i ditt meddelande. Du kommer att märka att tangenterna 1 och 0 inte har några bokstäver tryckt på dem. De är reserverade för andra funktioner. Att trycka på "0" kommer att infoga ett blanksteg i din mening. Att trycka på "1" kommer att leverera skiljetecken. Dessutom ger telefonen förmodligen dig möjlighet till "Infoga" symboler eller skiljetecken utöver de som erbjuds genom att trycka på "1". Låt oss trycka på "0" Infoga ett mellanslag efter "Hej" och sedan lägga till namnet på en vän. Ange namnet på en vän till er nu.

• Korrekturläsa det du skrivit. Chanserna är att om inte din väns namn är "Bob", T9 inte igen vad du försöker skriva. I en situation som denna, måste du ange rätt ord till T9. T9 kan förutsäga många ord, men det kommer att stöta på problem om du gör ett stavfel. Om du skriver "cykel" och försöka stava det "cykel", kommer T9 antingen sluta acceptera ytterligare bokstäverna för det ordet, eller kommer att helt enkelt göra det bästa och presentera dig med ett ord som ingen mening alls, till exempel "awaicke." Dessutom finns det flera engelska ord som med hjälp av samma tangenttryckningar. T9 veta inte vilket du vill ha, så det börjar med det första ordet i sin ordbok. Vanliga misstag är "han" istället för "om", "nej" i stället för "på" och "av" istället för "mig". (Se resurser nedan för mer information om funktioner och begränsningar för prediktiv text.)

• Rätta dina misstag. Om ordet inte markeras för närvarande, flytta markören bakåt tills det är. När du har ett ord markeras, erbjuder T9 dig möjlighet att bläddra igenom andra ord som matchar denna kombination av bokstäver. Välj "Nästa" eller motsvarande om det är tillgängligt tills det ord du vill visas. Om T9 inte innehåller det ord du vill, hålla rullning tills T9 frågar du "Lägga till" ett ord. På denna punkt du uppmanas att ange det exakta ordet du försöker skriva och T9 kommer inte att påverka. När du har ordet skrivit som du vill ha det, välj "OK" och fortsätta med ditt meddelande. När du har avslutat ditt meddelande, markera "Skicka till" eller telefonens motsvarande väljer mottagaren och tryck på "OK".

Tips & varningar

  • Vissa telefoner har inte bara T9 kapacitet, de är också "smart". Smarta telefoner kan tränas att förutsäga text baserat på vad du skriver oftast. Till exempel, min telefon lärt sig att förutse "Amy" istället för "någon", "pojke", "box" eller "ko" eftersom jag skriver namnet ofta.
  • Du kan lägga till ord i telefonens T9-ordboken när som helst. Nytt meddelande på skärmen Välj "Alternativ", "Text post inställningar" och sedan "T9-ordboken." Välj "Lägg till" ordbok på skärmen och mata in ett ord som du ofta använder.
  • Om du skickar över 1.000 textmeddelanden per månad som du kanske vill överväga en telefon med ett QWERTY-tangentbord i stället för en alfanumerisk knappsats. Tala med en trådlös representant om dina behov så att de kan matcha dig med den perfekta telefonen.
  • Korrekturläs dina meddelanden innan du skickar dem. Detta kan inte vara betonas nog. Det finns vissa ord i ordlistan som har potentiellt pinsamt motsvarigheter, som "plattan" och "slav".

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com