Ta bort korrosion från bilbatteri

April 5

Ta bort korrosion från bilbatteri

Den pulverformiga oredan kring bilens batteripolerna är mer än bara ett fult är det problem väntar på att hända. Pulvret är en form av korrosion som skapas av naturliga utsläpp av vätgas från batteriet. Lämnas ostörda, börjar korrosion att bygga upp mellan de batteripolerna och bilens batterikablarna, där den kommer att störa den elektriska anslutningen mellan två och lämna dig strandsatta med en bil som inte startar. Ta bort korrosion och att förhindra framtida problem, tar bara några minuter med en kombination batteri borste från din lokala Biltema.

Instruktioner

• Öppna huven på din bil eller lastbil. Lossa batteriets svart negativa kabeln terminal mutter, anges med ett minustecken (-) symbolen tryckas på batteriets kroppen, med en skiftnyckel. Lyft den svarta negativa kabeln från den negativa Polen och bort från batteriet. Lossa det röda positivt (+) batteri kabel terminal bult med din skiftnyckel, lyft sedan kabeln från batteriet.

• Blanda 4 matskedar bakpulver med 8 msk vatten i en plastmugg tills den bildar en pasta-liknande lösning, häll sedan lösningen över båda de batteri inlägg och kabel terminaler att neutralisera den korrosion uppbyggd surhetsgrad. Låt den bakpulver lösningen lös batteriets korrosion i en minut, sedan skölj lösningen bort med färskvatten.

• Glider det kvinnliga slutet av din kombination batteriuttaget rengöringsborste över toppen av batteriets negativa inlägg. Skrubba bort all återstående korrosion från terminalen, använda en vridande rörelse med pensel. Upprepa på batteriets positiva inlägg.

• Rengöra insidan av kabel batteriklämmor med pensel manliga slutet av din kombination batteriuttaget rengöringsborste. Använd en vridande rörelse för att skrubba bort korrosion foder de klämmor inre ytor.

• Kappa batteriet inlägg och batterikabeln klämmor med en tung Rock dielektriska Grease att avskräcka korrosion. Glida röda positiva batterikabeln på plats över batteriets positiva inlägg, sedan placera den negativa kabeln över batteriets negativa inlägg. Dra åt båda kablarna terminal bultar med din skiftnyckel.

• Utföra en liknande rengöring för sidomontage batterier. Ta bort den negativa kabeln först och sedan positiva. Rengör kontaktområdena på batteri och kabel terminalerna med en stålborste, pensla dem med fett, och återmontera--positivt först, sedan negativa.

Tips & varningar

  • Aldrig pund på batteriet inlägg. Om du har problem med sittplatser kabel terminalerna helt, lossa muttern mer och använda en stor skruvmejsel nära bulten för att bända den terminalen öppen längre. Det finns också en särskild terminal spridare verktyg på auto delar butiker.
  • Alltid koppla från och ta bort negativa batterikabeln först för att undvika möjligheten på en elektrisk stöt. När sedan återansluta batterikablarna, fästas den negativa kabeln senast. Håll också frånkopplade batterikablarna från batteripolerna att undvika en oavsiktlig elektriska kort.

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com