Hur man installerar Bakre bromsbelägg på en Honda

May 26

Hur man installerar Bakre bromsbelägg på en Honda

En högfrekvent gnisslande kommer från baksidan av din Honda samtidigt bromsa är en tydlig indikator som din Bakre bromsbelägg är behöver bytas. Om vänster för att bära ytterligare, kommer de bakre bromsbelägg så småningom skada broms rotorn när pad materialet slits bort, lämnar bara den pad metall bakom plattan för att kontakta broms rotorn. Omfattande skador kan åsamkas på till rotorn yta när bromsbeläggen har nått denna punkt, vilket kräver kostsamma reparationer. Dessutom kan skapa utslitna bromsbelägg en säkerhetsrisk, minskar din Honda förmåga att bromsa effektivt och säkert.

Instruktioner

• Parkera bilen på en slät och plan yta och placera ett hjul proppfulla bakom båda framhjulen. Inte ägnar sig åt parkeringsbromsen.

• Lossa den bakre hjulen lug nötter med breaker bar och eluttag. Lyfta den bakre delen av bilen med en domkraft. Helt skruva lug nötter från bakhjulen med en hylsnyckel och dra hjulen från bilen.

• Ta bort skyddslocken från den bakre bromsok, med en hylsnyckel för att unbolt para av bultarna som säkrar locket. Unbolt skruvar på toppen och botten av den bakre bromsok med en hylsnyckel och dra bromsok av broms rotorn. Placera bromsok på bakaxeln eller stödja det med ett bungee rep att förhindra skada på bromsledningar.

• Dra bromsbelägg bort av den bromsok monteringsfäste, en på varje sida om bromsen rotorn. Spraya broms rotor, bromsok och montera fästet med en aerosol broms renare att ta bort all smuts och damm uppbyggd. Placera en ny uppsättning av bromsbelägg på den bromsok fäste och tryck dem på plats.

• Håll bromsok i ena handen och vrida kolven på insidan av bromsok medurs för hand tills det dras in i bromsok. Se till att inte skada den Gummistövel som skyddar botten av pistongen. Skjut bromsok på sina monteringsfäste och över bromsen rotorn och kuddar.

• Infoga och dra åt den bromsok montering bultar med en hylsnyckel. Placera dammskyddet över bromsok och dra åt den täcker bultarna med en hylsnyckel.

• Placera de bakre hjulet på axeln och dra åt alla lug muttrarna med en hylsnyckel. Upprepa på motsatt sida av bilen.

Tips & varningar

  • Lossa muttrarna lug innan du lyfter bilen med en domkraft. Detta gör att du kan använda vikten på bilen för att öka din leverage på lug nötter.

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com