Hur storlek fälgar

August 10

Hur storlek fälgar

Bil fälgar kommer i nästan lika många olika sorter som själva fordonen. Oavsett om du är mest intresserad av stil, prestanda eller kvalitet, att välja rätt storlek fälgar är viktigt. Från mindre 15-tums fälgar till gigantiska 24-tums fälgar finns det några enkla steg till att se till att du får rätt storlek fälgar för din däck och göra din körupplevelse som trevlig, säker och elegant som möjligt.

Instruktioner

• Läs bruksanvisningen för din bil att hitta rekommenderade rim, eller hjul, storlek. Det är viktigt att känna till viss storlek och stil av rim ditt fordon var tänkt att ha när du förbereder att storlek och köpa fälgar.

• Ta bort däcket från fälgen och Mät diametern på kornet av däcket, vilket är den officiella fälg storleken. Däcksidorna är innerkanten av de däck som sitter på rim. Din mätning bör resultera i ett heltal, till exempel 15-16 inches.

• Titta på "storlek serie" tryckt på det däcket, som bör visa dig lämplig fälg storlek. "Storlek serie" är en nummerserie som börjar vanligtvis med en P, för passagerare eller LT, för lastbil.

Till exempel: "P200/80/R17" eller "LT210/70/R18"

I ovanstående exempel representerar numret efter R rim storleken i tum. Vad R egentligen står för är "radialdäck."

• För att mäta storleken på en omärkt rim, Använd din måttband och ta en mätning av diametern på fälgen. Diametern på fälgen går från en kant på fälgen genom mitten av fälgen och rakt över till andra sidan. Fälgar kommer hela tum i taget, så din mätning bör en hela tum, som 15-16 inches.

Tips & varningar

  • Besök din lokala auto shop för mer information eller besvara eventuella frågor du kan ha kring fälgar för ditt fordon.
  • Att sätta felaktigt storlek hjul, kan däck eller fälgar på en bil leda till permanenta skador till fordon, liksom osäkra förhållanden.

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com