Hur du använder en webbkamera som en Robot öga

September 24

Ingen robot är komplett utan ett öga genom vilket du kan få en intim bild av var roboten är på och där det kommer. Förutom att hjälpa dig styra din robot, en webbkamera öga kan också användas att spela in vad din robot ser direkt till din dator för senare användning. Om du har skapat en strid robot, till exempel kan du spela in slaget på datorn som ses av din robot och sedan senare dela det online eller med andra slaget entusiaster.

Instruktioner

• Köpa en trådlös webbkamera, vilket är en webbkamera som ansluter till en dator via en trådlös signal. Anslut kamerans USB-mottagaren till en USB-portar på datorn. Sätt i skivan som medföljde webbkameran till datorn och följa de anvisningarna för att installera dess drivrutin och programvara.

• Fästa din till robotar "ögonhålan." Du kan skapa ett hål på roboten speciellt för kameran, eller du kan montera den externt med hjälp av gummiband. Placera webbkameran där du vill ha det på roboten med objektivet vänd utåt och sedan sträcka en tjock gummisnodd runt både kamera och robot. Sträcka ut ett andra gummiband runt roboten och kamera i motsatt riktning så att de korsar varandra. Var noga med att täcka linsen.

• Aktivera webbkameran.

• Starta webcam-programmet du installerat steg 1. Du bör kunna se igenom din robot "öga" via programvaran. Använd det på skärmen video fodret för att styra roboten som du flytta runt.


© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com