Hur man ska spela din iPod i bilen (utan statisk ridit FM adaptrar)

December 27

Hur man ska spela din iPod i bilen (utan statisk ridit FM adaptrar)

Dagens musik är oftare lagras digitalt i stället för på band, poster och CD-skivor. IPod revolutionerat vårt sätt att lagra och lyssna på musik, men spela dem i bilen är jobbigt för vissa. Många av er redan har "iTrip" eller andra "FM-sändare", men är missnöjda med ljudet. I denna artikel kommer jag förklara de andra alternativ till att ansluta din iPod till din bilstereo.

Instruktioner

Kontrollera om bilen redan har en anslutning finns:

Många nya bilar har en "extra port" direkt från fabriken. Om en av dessa hamnar finns vara det ofta nära din power port eller i konsolen center. Vissa fordon har en AUX-port rätt på radion själv. För att ansluta din iPod till en av dessa hamnar gå till Radioshack, Best Buy, eller ens ditt lokala apotek och Köp en "3,5 stereo till 3,5 stereo kabel" den nästa steg har en bild på denna kabel. Anslut ena änden av kabeln till din ipod hörlurar domkraft och Anslut den andra änden till bilens AUX port. Tryck på "Aux"-knappen på din radio, vända ipod volym 90% upp och sedan styra volymen från din stereo därefter... thats it!

Om du inte har en AUX-port i din bil, men du har en nyare bil, eller ens en "AUX" eller "SAT" knapp:

Ditt fordon kan sannolikt vara försedd med en AUX-port på din lokala bil stereo shop. Dessa kort köra någonstans från $100 till $300 installerat beroende på fordonet du kör. Med tanke på en CD-växlare endast rymmer 12 CD och kostar lika mycket, är dessa adaptrar väl värt priset.

Installationen av dessa kort innebär att begrava en modul bakom din dash, och att göra en anslutning på baksidan av din radio. Ofta gånger installationsprogrammet kommer bara köra en tråd till en lättillgänglig plats där du kan koppla in den till din iPod hörlurar domkraft.

Vissa tillverkare av dessa gränssnitt:USA-SpecPeriferaPACSoundGateVAIS

Du kan hitta dessa adaptrar online men du är mycket bättre att köpa dem på din lokala butik. Ofta informationen om fordon och kortet kommer att matcha perfekt, och då du betalar någon för att installera det bara att inse det är fel för din särskilda radio. Du kommer vara fast betala returfrakten och en extra installationskostnaden. Inte gör detta misstag, låt en professionell hanterar det och betala för det en gång.

Om ditt fordon stöder det och du har disponibel inkomst, kan du köpa en ipod "Interface":

Skillnaden mellan en AUX ingång adapter och en Ipod Interface Adapter är att det senare kommer faktiskt ladda och styra din iPod direkt från knappen på din radio. Endast några fordon är kompatibla med dessa gränssnitt, vanligtvis mycket nya fordon. Många kommer bara styra "blandband" eller bara stödja "spåra upp" och "spåra".

Vissa Toyota och Lexus fordon med navigationssystem kan faktiskt visa all låtinformation på skärmen, samt styra alla funktioner i ipod. Om en av dessa kort finns tillgängliga för din bil bör då du gå på det, du kan lämna din iPod ansluten till konsolen handskfack eller center och aldrig behöva röra vid den. Jag har också sett många nyare GM fordon stöder denna funktion.

Om inga adaptrar finns för din bil:

Du har två alternativ; ersätta din stereo, eller använda en "FM modulator". Jag kommer att spara stereo ersättning för en annan hur artikel. För att förenkla saker och ting kommer vi att diskutera FM modulatorer bara.

En FM modulator fungerar på samma princip som din "itrip" eller andra FM-sändare. Skillnaden mellan en "FM-sändare" och en "FM Modulator" är att en FM Modulator används "direktanslutning" till din radio via antenn port, och kräver en strömkälla. Resultatet är mycket bra ljud utan störningar från andra stationer.

Att klargöra: minns när du anslutit din första Videobandspelare, och du var tvungen att vara på kanal 3 eller 4 för att titta på en video band? En FM modulator fungerar väl exakt samma, bara du kommer att behöva vara på 88,1 eller någon annan station.

Om du inte är mycket mekaniskt benägen, behöver du även en butik att installera detta, priset blir normalt ca $100 till $125 installerat. Om du har en exotisk bil, eller ens en nyare bil kanske du behöver några extra delar som kallas "antenn adapter" som kostar ytterligare $15 - $30 mer.

Tips & varningar

  • Ett gränssnitt som ansluter till botten av ipod ger bästa möjliga ljudkvalitet
  • En AUX-port som ansluts till hörlursuttaget har precis lika bra, eller nära till så bra ljudkvalitet som ett gränssnitt.
  • En FM modulator är en sista utväg, men har acceptabel ljudkvalitet med ingen statisk
  • Det finns ingen "FM-sändare" på marknaden som låter bra, slutet av berättelsen.
  • Köpa ett gränssnitt online och sedan betala en butik man installerar det kommer hamna kostar dig lika mycket som köper och köper gränssnittet från butiken. Butiken kommer att debiteras per timme till installera din utrustning och jobbet måste vara lönsamt för dem. Dessa delar är mycket specifika och om du köper fel en du kommer att ha en dyr huvudvärk på händerna. Det är bäst att låta en seriös butik hantera hela jobbet från början till slut för att undvika problem.
  • Om du vill använda en annan MP3 spelare än en Apple Ipod, måste du få en extra ingång adapter eller en FM modulator, ett gränssnitt fungerar endast med en "iPod".

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com