Hur ansluta två datorer med en korskopplingskabel

September 9

Eftersom fler och fler hushåll äger mer än en dator, uppstår behovet av att ansluta datorer att dela data och Internet-anslutningar via nätverk. Ofta nätverk sätts upp med extra enheter som routrar och hubbar, men det är möjligt att ansluta två datorer direkt med en särskild kabel som kallas en korskopplingskabel. Crossover-kablar ser identisk med Ethernet-kablar vid första anblicken, men de är ofta färgade olikt, och vid närmare inspektion, anslutning huvuden är wired annorlunda.

Instruktioner

1 Stäng ner båda datorerna.

2 Anslut ena änden av crossover-kabeln till en dators Ethernet-kort, och den andra änden, i den andra datorn kortet. Det spelar ingen roll vilken ände går till vilken PC.

3 Slå på båda datorerna.

4 Kör guiden Konfigurera nätverk på båda datorerna. Om du planerar att ansluta båda datorerna till Internet, har de viktigaste dator på Internet som du springa setup. För att komma till guiden, klicka på "Start" och sedan "Network plats," och slutligen "Konfigurera ett hemnätverk eller litet kontorsnätverk." Starta om båda datorerna när guiden är klar på varje.

5 Ange datorer i samma arbetsgrupp. Det är troligt att datorerna fungerar bra efter steg 4, men om inte, du kan behöva ställa dem till arbetsgruppen samma. Högerklicka på "min dator", klicka på "Egenskaper" och sedan på "Datornamn" fliken. Det bör finnas ett arbete gruppnamn listas här: minns det. Nu gå till den andra datorn och gå till samma "Datornamn"-menyn och klicka på "Ändra". I fältet ange namnet på den arbetsgrupp som var där på den första datorn och klicka på "OK" för att tillämpa ändringarna. När arbetsgruppen ändras, starta om båda datorerna igen.

Tips & varningar

  • Om du planerar nätverk fler än två datorer tillsammans, behöver du ett nav eller splitter och flera vanliga Ethernet-kablar. En vanlig Ethernetkabel fungerar inte till två datorer i nätverket direkt.

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com