Hur till återvinna förlorade filer från en USB-

November 29

När filer har tagits bort permanent från en USB pen drive, är recovery nästan omöjligt utan ett specialiserat program. Dessa program, kallas filen bildhuggarmaskiner, kan digital kriminalteknik verktyg som används av experter och brottsbekämpning för att återställa raderade data från resterna på digitala lagringsenheter. Filer är aldrig riktigt bort från en magnetisk enhet såvida inte de ha skrivits över.

Instruktioner

PhotoRec (Windows/Mac/Linux)

1 Hämta och installera PhotoRec från CGSecurity webbplats. Dubbelklicka på arkivet för att extrahera programmet till din maskin. Starta en konsolfönster på ditt system. I Microsoft Windows, kan detta göras genom att skriva "cmd" i sökrutan och trycka på "Enter". För Mac OS X eller GNU/Linux, använda en terminal genvägar i listan program.

2 Anslut din USB-enhet till maskinen och vänta på datorn att känna igen den. Använd kommandot "cd" ändra kataloger tills du är i katalogen som innehåller programmet PhotoRec. Typ "photorec" att starta programmet. Använd piltangenterna för att välja USB-enheten du vill återställa filer från.

3 Tryck på "Enter" på nästa skärm som PhotoRec vilja automatisk upptäcka USB-diskens partitionstyp tabell. Använd piltangenterna för att välja den partition du vill återställa filer från på USB-enheten, och sedan markera "Sök"-knappen och tryck på "Enter"-tangenten. Tryck på "Enter" på nästa skärm som PhotoRec känner automatiskt av filsystem.

4 Använd piltangenterna för att markera alternativet "Hela" från listan och tryck på "Enter". Använd piltangenterna för kombinerat med "Enter" för att välja var du vill spara de återskapade filerna. Tryck på "Y" när du har valt ett lämpligt resmål. PhotoRec informerar dig när åtgärden är slutförd.

Främst (GNU/Linux)

5 Hämta och installera främst använder din distributions pakethanterare. Ansluta USB-enheten till datorn. Om din valda skrivbordsmiljö gör inte automatiskt känna igen och montera enheten, kan du behöva använda kommandot "mount" för att förmå erkännande.

6 Skriv kommandot "su" och ange lösenordet för root för att bli super användaren på datorn.

7 Typ "främst -i/dev/USB -o /home/user/recovery" där "/ dev/USB" är namnet på USB-enheten hittas genom att köra kommandot "fdisk -l" och "/ home/användare/återvinning /" är platsen för din återhämtning katalog.

Skalpell (Windows/Mac/Linux)

8 Hämta och installera skalpell för ditt operativsystem. Microsoft Windows kräver ett omfattande arbete så en annan lösning kan vara att föredra, men både Mac OS X och Linux har förkonfigurerade paket.

9 Redigera filen "scalpel.conf" med ditt föredragna textredigerare. Denna fil finns vanligtvis under "/ etc/skalpell" på UNIX-liknande system eller i skalpell katalogen under Microsoft Windows.

10 Ta bort den föregående "#" innan någon filtyp som du vill återställa. Här kan du ange bilder eller Microsoft Office-dokument.

11 Använda kommandot "su" för att bli super användaren. Skriv "scalpel/dev/USB -o /home/user/recovery" där "/ dev/USB" är namnet på USB-enheten och "/ home/användare/återvinning" är platsen att spara de återskapade filerna.

Tips & varningar

  • När du använder en fil-carving program för att återskapa förlorade filer från en hårddisk, se till att spara de återskapade filerna till en partition eller hårddisk än den återskapas från. Anledningen till detta är att återställda filer kan skriva över de filer som skall återställas, vilket gör det omöjligt för PhotoRec att slutföra återställningsprocessen.

© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com