Hur byter jag EGR ventilen på en 1995 2.2 liters 4 cylindrig motor?

February 20

Hur byter jag EGR ventilen på en 1995 2.2 liters 4 cylindrig motor?

1995 2,2-liters 4-cylindrig motor finns i kompakta sedaner, som Chevrolet Cavalier. Motorn är utrustad med en avgasventil gas recirculation. EGR ventilen arbetar för att minska skadliga utsläpp kommer in miljön. Ventilen styr avgaser gaser i insugningsröret, där de kyls innan man går in i förbränningkammaren. När gaser kyls kan inte skadliga utsläpp bilda, vilket resulterar i en renare motor. När EGR misslyckas, är det viktigt att ersätta den omedelbart för att säkerställa ditt fordon körs effektivt och passerar alla krävs utsläpp tester.

Instruktioner

• Stänga av motorn och låt den 2,2-liters motorn svalna helt. Aldrig utföra underhåll på en motor eller dess omgivande komponenter tills det har svalnat.

• Öppna huven och lokalisera EGR ventilen. På en 1995 2,2-liters 4-cylindrig motor kommer ventilen att finnas på insugningsröret med en sugslang kommer ut av det och i Samlingsröret. Ventilen ser ut som en svamp formad metall komponent.

• Koppla bort vakuumslangen. Slangen är säkrad till ventilen med en slangklämma. Lossa klämman med en flat skruvmejsel. Skjut klämman ner och dra slangen från ventilen.

• Leta upp de två bultarna som säkrar ventilen på plats. Använda en hylsnyckel att ta bort de två bultarna. Använd en socket extender för att göra det lättare att komma åt bultarna om det behövs.

• Dra EGR ventilen bort av ventilen fästet. Detta kan kräva lite av kraft. Ta bort ventilen.

• Ren EGR ventil fästet. Detta ger en ren anslutning för ersättning ventilen. Spraya förgasaren renare på berget, låt det dra i fem minuter. Använd en stålborste och trasa för att rengöra bort kol uppbyggd, smuts och skräp.

• Justera ersättning ventilen på berget. Var noga med medföljande packningen sitter ordentligt där ventilen möter berget. Ersätta två bultarna och dra åt. Ventilen bör nu säkras till mount. Anslut slangen till den nya ventilen. Skjut slangen klämma ner så att det svävar över slangen och ventil anslutningsporten. Dra åt klämman med den flathead skruvmejsel. Ventilen byts nu; Stäng motorhuven på fordonet.


© 2020 alphawala.com | Kontakta oss: webmaster# alphawala.com